De eisprong vaststellen met een speelkseltest

Wil je zwanger worden, zorg er dan voor dat je weet wanneer je eisprong (ongeveer) plaatsvindt. Er zijn verschillende manieren waarop je kan berekenen wanneer het zover is. Ook zijn er veel vrouwen die hun eisprong kunnen voelen. Dit geldt echter niet voor iedereen. Wie nog op zoek is naar een originele manier om de eisprong op te sporen, is er hier: de speekseltest

De eisprong vaststellen met een speekseltest

De eisprong vaststellen met een speekseltest gaat in feite op dezelfde manier als de Billings methode, alleen maakt deze methode gebruik van vaginaal slijm. Onder de microscoop gezien zou deze vaginale afscheiding een varenstructuur hebben, tenminste, gedurende de vruchtbare periode. De varenstructuur wordt veroorzaakt door een soort “armpjes” die de zaadcel helpen de eicel te bereiken. In 1957 ontdekten Turijnse wetenschappers dat de varenstructuur niet alleen te vinden is in vaginaal slijm, maar ook in vrouwelijk speeksel.

Bij de speekseltest wordt gekeken naar het oestrogeengehalte van je lichaam. Dit bereikt namelijk z’n piek tijdens de eisprong. Is de concentratie oestrogeen hoog, dan bevat je lichaam ook veel sodium zout. Tijdens het indrogen kristalliseert dit sodium zout in een varenstructuur. De varenstructuur is zichtbaar van drie tot vier dagen vóór je eisprong tot twee tot drie dagen daarna.

Er zijn speciale testers te verkrijgen waarmee je de varenstructuur in je speeksel kunt bekijken. Deze testers lijken op het eerste gezicht een beetje op een lipstick. Binnenin zit echter een glasplaatje en een optisch element. Door speeksel op het glasplaatje te doen, kan je met behulp van het optisch element bekijken welke structuur het heeft.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Meet en weet je vruchtbare dagen

Meet nu zelf je vruchtbare dagen met een ovulatietest, binnen 5 minuten heb je de uitslag lees hier meer over deze test > (aff.)

Meet je vruchtbare dagen >

Geplaatst in: Eisprong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *