Eisprong en alcohol

Wil je graag zwanger worden, dan is het belangrijk te weten wanneer je eisprong is. Hiervoor zijn verschillende methoden, zoals de temperatuurmethode en de Billings methode. Ook kunnen veel vrouwen de eisprong voelen, zodat zij precies weten wanneer zij het meest vruchtbaar zijn.

Ben je eenmaal serieus bezig voor een kindje, dan kan je de alcohol het beste laten staan. Ja, óók als je slechts een matige drinker bent: sommige onderzoekers zeggen dat minder dan één glas per dag al kan leiden tot verminderde vruchtbaarheid bij man en vrouw.

De eisprong en alcohol

De eisprong en alcohol: geen goede combinatie. Drinkt een vrouw alcohol, dan kan dit de rijping van een eicel in de weg staan, doordat de hormoonhuishouding wordt verstoord. De eisprong treedt dan niet of later op.

Ook voor de man is het gebruik van alcohol af te raden: drank kan zorgen voor verstoringen in het transport van de zaadcellen. Ook loopt de man het risico dat zijn testosteronniveau wordt onderdrukt, waardoor problemen met de erectie en de ejaculatie kunnen ontstaan, > zie ook aanbod potentie verhogen voor de man (aff.).

Tot slot zou het gebruik van alcohol op het moment van de bevruchting het risico op een miskraam vergroten. De eerste weken na een bevruchting weet je echter nog niet dat je zwanger bent, dus veel vrouwen drinken in die tijd gewoon een wijntje, biertje of cocktail. Wanneer je weet dat je zwanger bent, is het zaak direct het gebruik van alcohol te staken!

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Meet en weet je vruchtbare dagen

Meet nu zelf je vruchtbare dagen met een ovulatietest, binnen 5 minuten heb je de uitslag lees hier meer over deze test > (aff.)

Meet je vruchtbare dagen >

Geplaatst in: Eisprong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *