Ovulatie stimuleren

Om zwanger te kunnen worden, heb je natuurlijk wel een eisprong nodig. Normaliter vindt de eisprong elke vier weken plaats, gemiddeld zo’n twee weken na het begin van de menstruatie. Wil je exact weten wanneer je ovuleert, dan zijn er verschillende methodes waarmee je je eisprong kunt berekenen. Ook zijn er vrouwen die kunnen voelen wanneer hun eisprong plaatsvindt. Maar wat als je ovulatie uitblijft?

De ovulatie stimuleren

Het uitblijven van de eisprong is een van de meest voorkomende oorzaken van ongewenste kinderloosheid. Je kan er in dat geval voor kiezen de natuur haar gang te laten gaan en in afwachting te blijven van je eisprong, maar veel vrouwen laten liever hun ovulatie stimuleren. Het stimuleren van de ovulatie is een van de meest eenvoudige vruchtbaarheidsbehandelingen.

Het stimuleren van de ovulatie wordt gedaan bij vrouwen met een zeer onregelmatige cyclus, maar vaak ook bij vrouwen die ouder zijn dan 35 jaar. Bij ovulatie-stimulatie wordt een eisprong opgewekt door middel van hormonen. Hierbij is het de bedoeling dat één eitje zich ontwikkelt en vervolgens vrijkomt.

Bij ovulatie-stimulatie slik je een medicijn, Clomifene Citrate genaamd. Deze tabletten zorgen voor de productie van verschillende hormonen, die op hun beurt weer verantwoordelijk zijn voor de eisprong. Ook kan de behandeling worden gecombineerd met injecties. Tijdens de behandeling wordt gecontroleerd of er niet teveel eicellen tot rijping komen. Dit zou namelijk niet goed zijn voor je gezondheid. Ook mag je het medicijn niet langer dan drie maanden achtereen gebruiken.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Meet en weet je vruchtbare dagen

Meet nu zelf je vruchtbare dagen met een ovulatietest, binnen 5 minuten heb je de uitslag lees hier meer over deze test > (aff.)

Meet je vruchtbare dagen >

Geplaatst in: Eisprong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *